Eksperten svarer: Slik nailer du både CV og intervju

Siw+Knutsen.jpg

I over 20 år har Siw Mari Knutsen rekruttert kandidater av alle slag til noen av byens mest spennende stillinger. Som deleier og administrerende direktør i NøkkelPersonell – et bemanningsselskap som eies og drives utelukkende av kvinner – er Siw en dreven matchmaker i Stavangers arbeidsmarked.

Elleve besøkte Siw på kontoret i Stavanger Øst for å lære mer om hvordan hun og kollegene finner de beste talentene. Vi pratet om å spille på sine styrker, om ikke å være redd for andres forventninger og om vi egentlig bør ha profilbilde på CV-en. Her har vi samlet veteran-rekruttererens beste tips til å skille seg ut i søkerbunken.

Siw! Du jobber med rekruttering i åtte timer hver dag. Hvem er det du jobber med og for?

– Ja, tenk hvor heldig jeg er som får lov til å finne kjekke jobber til folk! Jobb er jo en så viktig del av livet. I NøkkelPersonell rekrutterer vi de som er nyutdannet, som er i jobb, eller som er «between jobs». Bedriftskundene våre representerer hele spekteret av bransjer og størrelser, men det som kjennetegner størstedelen av stillingene vi bemanner er kravet om en kjapp oppstart.

Siw forteller at det ikke finnes en fasit på hva som utgjør en god kandidat. Det er her profesjonell matchmaking kommer inn i bildet:

– Vi jobber med mange typer bedrifter som alle har hver sin kultur. For at jeg skal gjøre en god jobb, må jeg derfor sikre at kandidatene jeg finner har verdisett som samsvarer med bedriftens verdier og miljø. Det betyr at jeg må ha et åpent sinn overfor alle personlighetstyper og egenskaper, og i utgangspunktet ikke utelukke noen. Likevel stiller vi krav om at kandidatene må ha en god utdannelse – bachelorgrad er et minimum.

Hva ser du etter av egenskaper hos en kandidat utover faglig kunnskap og erfaring?

– Relasjonelle ferdigheter er viktig. Det betyr ikke at du må være utadvendt og kunne ta alle med storm i et jobbintervju, men du må likevel skape en connection med de som sitter på andre siden av bordet. Vis tydelig hvilke kvaliteter du har – for eksempel at du er pålitelig, har gode holdninger og et genuint ønske om å gjøre en god jobb. Dette er myke egenskaper som mange verdsetter høyt.

Dersom du er av den sjenerte typen, bør du tenke over hvordan du skal få frem styrkene dine på en god måte. Jeg har jobbet med flere veldig innadvendte kandidater. Noen av dem var for sjenerte eller nervøse til å si noe som helst i jobbintervju. I slike tilfeller har jeg coachet dem, og gitt dem øvelser og tid. Den mest sjenerte jeg noen gang har møtt og coachet, viste seg å være en utrolig dyktig kvinne og endte opp i en kjempejobb!

Hva er nøkkelen til en killer CV? Og bør man egentlig ha bilde på CV-en?

– Ja, ha bilde av deg selv på CV-en. Det må være representativt – ikke et feriebilde i strandkjole eller hawaiiskjorte, men heller ikke veldig stivt i dress. Når det gjelder selve innholdet, må du fremheve og tydeliggjøre de delene av utdannelsen og erfaringen din som er relevant for jobben du vil ha. Slik klarer du best å stikke deg ut for de stillingene som er relevante for deg. Ha også med et sammendrag i CV-en din, men unngå privat informasjon. Igjen – det skal være relevant. Pass på at innholdet er utfyllende, men straight to the point. Sist, men ikke minst: les nøye gjennom og luk bort alle skrivefeil.

Er det store forskjeller mellom kvinnelige og mannlige jobbsøkere?

– Jeg ser at mange kvinner påtar seg en større omsorgsrolle hjemme enn det menn gjør. Her er det fortsatt ganske store forskjeller. Det er viktig at mødre og fedre deler på å være hjemme med syke barn, for uansett hvilken stilling du har, er den like viktig som din partners stilling.

Jeg vil ellers rope veldig høyt og tydelig til kvinner at de ikke trenger å kunne alt 100 prosent! Kvinner har en tendens til å underselge seg selv – å belyse at de ikke kan alt stillingen innebærer. Til sammenligning, gjør menn ofte helt motsatt. Kanskje gjør vi kvinner det for å unngå at presset blir for stort? Da vil jeg påpeke at kvinner ikke må være redde for andres forventninger. Hvis du har gått gjennom en intervjuprosess, vet rekruttereren hvilken utdannelse du har og at du klarer å tilegne deg ny kunnskap – altså at du kan fikse jobben. Du er god nok!


CV-workshop coming up!

Heldige oss – og heldige deg! I samarbeid med NøkkelPersonell og CV-proffen Lene Øveland Berge arrangerer vi CV-workshop 5. februar. Sign opp for å få ekspertenes insider tips til å lage en killer CV som sikrer deg jobben du vil ha.

Mer om CV-workshop →