Slik nailer du 2019

«I år skal jeg begynne å trene. #SK2019»
«I år skal jeg finne kjærligheten.»
«I år skal jeg begynne å spise sunnere.»
«I år skal jeg pusse opp huset. Og bruke mer tid med barna…»

Nytt år, nye muligheter, sies det. Idet nyttårsraketter fargelegger himmelen starter vi liksom med blanke ark. Og det skal gjerne foreligge en slags bindende kontrakt for hvordan vi skal gjøre det nye året bedre enn det som var. Nyttårsforsetter, kalles disse. Mål vi setter for oss selv og som kanskje holder til litt ut i mars, hvis vi er gode.

Hvert år strømmer det nye medlemmer til treningssentre landet over. #Sommerkroppen2019 – I’m coming for you, liksom. Når sommeren kommer og kroppen skal ut på vift, har mange likevel oppdaget at pasta med fløtesaus egentlig er ganske godt.

Jaja, snart mandag igjen – ny uke, nye muligheter. Og hvis ikke har vi jo tirsdag – ny dag, nye muligheter.

Kanskje du i 2019 skal sette deg mål som ikke bare går på hvor langt målebåndet rekker rundt midjen? Hva med å satse på de helt enkle tingene? Eller faktisk legge en realistisk plan for hvordan du skal realisere de største ambisjonene? Vi har crowdsourcet Elleve-teamet og kokt sammen våre beste råd for at 2019 skal bli året du nailer nyttårsforsettene.

  1. Sett kun ett mål. Du gjør det fort vanskelig for deg selv om du sikter på å gå ned 20 kilo, doble lønna og finne kjærligheten. Vi foreslår at du gjør kun én av delene. Du kan jo starte med å trene to ganger i uken? Samle resultatene dine og presentere dem for sjefen? Eller kaste deg ut i Tinder-universet og takke ja til en kaffe?

  2. Litt snufsete i dag? Syns du fortjente den Chanel-veska? Litt lyst å drøye enda en uke før du prater med sjefen? Vi blir fort kreative med unnskyldningene når vi bare har oss selv å skuffe. Sett mål sammen med noen andre. Det hjelper å ha noen som kan pushe deg – da blir det litt vanskeligere å utsette arbeidet. Et lite tips her er å velge noen som har mer viljestyrke enn deg selv. Det vet vi av erfaring.

  3. Er du av den ustrukturerte typen? Lag en plan og sett en deadline. Ukentlige eller månedlige delmål gjør det enklere å ta litt om gangen, og du får flere sjanser til å feire små seire. En deadline kan også være nyttig for å unngå utsettelser. Trenger du hjelp til å holde deg til planen, kan du for øvrig sjekke ut disse tipsene til å danne seg nye, bedre vaner.

  4. Stick it on the fridge. Få påminnelsen rett i fleisen hver gang du skal inn i kjøleskapet. Rimelig irriterende kanskje, men også fryktelig effektivt, spesielt dersom nyttårsforsettet ditt er diett-relatert.

  5. Gikk det litt skeis? Fortvil ikke – du trenger ikke vente helt til 2020. Finn neste mulighet for en ny start. Bruk bursdagen din, en overstått ferie eller rett og slett neste mandag – og bare fortsett der du slapp.

En siste oppfordring på vei inn i 2019: Skippertaksmetoden er ikke den beste tilnærmingen for å nå nyttårsforsettene. Slow and steady wins the race. Lykke til – og godt nytt år!