Våre beste eksamenstips

For mange er både vinter og vår forbundet med lange dager i lesesalen og et skikkelig dypdykk i fagbøkene. Vi har samlet våre beste eksamenstips for deg som trenger effektive studieteknikker og et lite motivasjonsboost:

1. Lag shortlists. Gjør notatene dine om til stikkord og bruk disse til å teste deg selv i alt du skal huske. Fortsett med å gjøre stikkordene mer og mer generelle til du klarer å huske alt uten å se på listen.

2. Det er lurt å tenke litt dypere enn «hva noe er». Tenk heller «hvorfor er ting som de er?» På den måten øker du din forståelse av faget og du stiller bedre forberedt om du får en vrien eksamensoppgave.

3. Sett mobilen på flymodus og bruk timer-funksjonen til å jobbe konsentrert og uforstyrret i intervaller på 30–60 minutter. Ta en kort pause når klokken ringer for å fylle på med kaffe og snacks, then repeat.

4. Øv sammen med andre slik at du lærer av dem og kan spørre om råd og forklaringer. Slik får du også muligheten til å lære bort det du allerede kan, noe som er god øving i seg selv. Lag en fagrelatert Kahoot sammen og spill!

5. Endre tankemønsteret ditt. Ikke fokuser så mye på at det er eksamen, men tenk heller at det er en vanlig prøve eller innlevering og senk skuldrene.

6. Stress ned! Ta deg helt fri på dagen eller kvelden før eksamen. Koble fra, spis digg mat, se en film og slapp skikkelig av.

Sist, men ikke minst: Gå ut og nail de eksamenene. Vi heier på dere!