Dress to impress... deg selv!

Selvtilliten og selvfølelsen vår blir stadig satt på prøve. I den forbindelse er klesstilen vår en faktor som enten kan bygge oss opp eller rive oss ned. Det er nok mange som stiller seg skeptisk til viktigheten av hvordan vi kler oss, men oftere enn vi er klar over kan klesvalgene våre ha stor innvirkning på selvfølelsen. Plaggene vi kler på oss om morgenen kan kan avgjøre hvordan andre oppfatter oss, hvordan vi føler oss og til og med påvirke hvordan vi presterer.

Det er faktisk vitenskapelig bevist at klesvalgene våre påvirker psyken vår. Studier viser at klærne vi tar på oss påvirker vår atferd, holdninger, personlighet, sinnsstemning, selvtillit og til og med måten vi samhandler med andre på. Dette kalles «kleseffekten» eller «enclothed cognition».

Bare tenk tilbake til en dag da antrekket ble helt feil. Hvordan hadde du det den dagen? Hvordan påvirket det humøret ditt og dagens aktiviteter? Sammenlikn dette med å kunne smile til seg selv i speilet fordi alt bare funker. Når dagens antrekk er on point kan du ta godfølelsen med deg ut i hverdagen. Helt ubevisst får den alt til å føles enkelt. Du får et selvtillitsboost som gir deg mot til å ta ordet i et krevende møte, til å selvsikkert holde en presentasjon for avdelingen, til å fortelle en kollega om en ny idé eller til å være ekstra tøff i lønnsforhandlingen eller jobbintervjuet.

Ta denne nye kunnskapen med deg inn i klesskapet neste gang du skal kle deg for en viktig dag. Hvordan ønsker du at andre skal oppfatte deg? Spør deg selv: «Hvordan vil jeg føle meg i dag?”.