Slik starter du for deg selv

Det er mange som har en drøm om å starte for seg selv, være sin egen sjef og drive med akkurat det de liker best. Men det virker jo så vanskelig! Derfor er det mange som lar drømmen forbli nettopp det; en drøm. Men er det ikke bedre å ha prøvd og feilet enn å ikke ha prøvd i det hele tatt? Her er fem tips som kan hjelpe deg å komme i gang.

  1. Det finnes mye informasjon og ressurser på nett om hvordan du kommer i gang som selvstendig næringsdrivende. Nettsidene til Altinn og Skatteetaten er absolutt verdt et besøk. Dessuten finnes det Facebook-grupper for alt! Der kan du søke i gruppen eller spørre om råd eller hjelp direkte fra andre.

  2. Uansett hva du skal jobbe med er det viktig å huske at som selvstendig næringsdrivende er man ofte både selger, markedsfører, regnskapsfører, sekretær og vaktmester i egen bedrift, i tillegg til å levere tjenestene du tilbyr. Vær forberedt på å gjøre litt av alt.

  3. Vær obs på hvem du tar råd fra! Det er mange som kommer til å fortelle deg hvor vanskelig det er å drive egen business, men hva vet egentlig tante Kari om det å starte for seg selv?

  4. Si det for å bli det! Det vanskeligste er ofte å komme i gang og å tørre å ta skrittet fullt ut. Si til dem rundt deg hva du har på tapetet – da blir det enklere å faktisk gjennomføre. Dessuten kan det jo være at de kjenner noen som trenger tjenestene dine?

  5. For å få kunder må folk vite at du finnes. Lag deg en tilstedeværelse på nett og benytt deg av sosiale medier. Det er gratis!


Ressurser

Om å starte bedrift, på Altinn.no

Om å starte og drive bedrift, på Skatteetaten.no

Facebook-gruppen Gründerklubben

Facebook-gruppen Regnskapshjelp for småbedrifter